3 καλοκαιρινά γεύματα που μπορείς να ετοιμάσεις μόλις σε 10 λεπτά

33
καλοκαιρινά γεύματα

Για εκείνες τις βραδινές συγκεντρώσεις μετά την παραλία!

Τα καλοκαιρινά βράδια αποτελούν την τέλεια αφορμή για να βρεθείς με τους αγαπημένους σου φίλους, να χαλαρώσετε με ένα ποτήρι δροσερό κρασί και να διασκεδάσετε. Ακόμη και αν αυτές οι μικρές συγκεντρώσεις απαιτούν μία προετοιμασία, δεν σημαίνει πως πρέπει να αφιερώσεις μία ολόκληρη ημέρα στη κουζίνα. Τα λαχανικά και τα φρούτα του Αυγούστου σού δίνουν την τέλεια έμπνευση για να δημιουργήσεις λαχταριστές συνταγές για εσένα και την παρέα σου μόλις σε 10 λεπτά.

Σαλάτα με ρόκα και σταφύλια

Υλικά (μερίδες 4)

6 φλιτζάνια φρέσκια ρόκα

2 φλιτζάνια σταφύλια κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι (κόκκινα ή λευκά)

1/2 του φλιτζανιού κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο

1/2 του φλιτζανιού καρύδια

1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Υλικά για την βινεγκρέτ

​1/3 του φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας λευκό βαλσάμικο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ρίξε σε ένα βαζάκι όλα τα υλικά για την βινεγκρέτ και ανακίνησε το για 30 λεπτά μέχρι το μείγμα να δέσει.

2. Στη συνέχεια ρίξε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη σαλάτα, την βινεγκρέτ και ανακάτεψε καλά. Είναι έτοιμη για σερβίρισμα. 

Ζυμαρικά με βασιλικό και παρμεζάνα

Υλικά (4 με 6 μερίδες)

500 γρ μακαρόνια

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο

1/2 της κούπας χυμός από λεμόνι

1/2 της κούπας λευκό κρασί

1 χούφτα φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τα μακαρόνια (για όσο χρονικό διάστημα αναγράφεται στην συσκευασία) ή μέχρι να γίνουν al dente.

2. Σε ένα μέτριο τηγάνι λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το σκόρδο. Χαμήλωσε την φωτιά προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού και το κρασί. Ανακάτεψε μέχρι να ζεσταθούν. 

3. Τέλος, πρόσθεσε τα στραγγισμένα μακαρόνια, ανακάτεψε και γαρνίρισε με βασιλικό και παρμεζάνα. Είναι έτοιμα!

Σαλάτα με κολοκυθάκια, καλαμπόκι και μυρωδικά

Υλικά (4 μερίδες)

2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες

4 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους

1 φλιτζάνι καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή ψητό)

1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό

1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1/4 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

χυμό από 1 lime

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένος κόλιανδρος

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Εκτέλεση

1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για περίπου 1 λεπτό.

2. Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια, το καλαμπόκι, τον βασιλικό, την ρίγανη και το θυμάρι και ανακάτευε απαλά. Μαγείρεψε για περίπου 3 με 4 λεπτά μέχρι το κολοκυθάκι να γίνει τρυφερό και μαλακό.

3. Ρίξε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό από lime και τον φρέσκο κόλιανδρο και ανακάτεψε ξανά.

4. Πασπάλισε με παρμεζάνα και σέρβιρε αμέσως.

 Πηγή: madamefigaro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ