25 τέρμα παράξενα κτίρια από ολόκληρο τον κόσμο!

853
25 τέρμα παράξενα κτίρια από ολόκληρο τον κόσμο!

Σου παρουσιάζουμε τα πιο εντυπωσιακά και ταυτόχρονα περίεργα κτίρια στην ιστορία της αρχιτεκτονικής, ιδέες που παντρεύουν το παλιό με το καινούργιο, το απλό με το μοντέρνο, το όμορφο με το παράξενο και γινόμαστε επίσημα η πηγή έμπνευσής σου!

1. Πλανητάριο Indira Gandhi, στην Ινδία.

entupwsiako-ktirio1

Το καταπληκτικό αυτό κτίριο του 1993, λειτουργεί ως πλανητάριο, με σχεδιασμό επηρεαζόμενο, προφανώς, από την ιδιότητά του. Με μορφή παρόμοια του Κρόνου και μια σειρά δαχτυλιδιών που εξέχουν, το κάνουν να φαντάζει κάτι το διαπλανητικό.

2. Το οίκημα Montana Magica, στη Χιλή.

entupwsiako-ktirio2

Ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο σε σχήμα ηφαιστείου με μόνο 9 δωμάτια στο εσωτερικό του, βρίσκεται στην καρδιά ενός φυσικού καταφύγιου της Νότιας Αμερικής και προσδίδει επιπλέον ομορφιά στο ήδη εξωτικό τοπίο.

3. Το κτίριο της Σιγκαπούρης.

entupwsiako-ktirio3

Ένας έξυπνος και εμπνευσμένος χώρος, στο σχήμα μουσικού κουτιού, με στόχο να εκπροσωπήσει τους κατοίκους της Σιγκαπούρης. Φιλοξενεί τις διαφορετικές κουλτούρες και δείχνει τη συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμών που ζούν σε αρμονία κάτω από μία κοινωνία. Πέραν του εντυπωσιακού σχεδιασμού του, διαθέτει έναν υπέροχο κήπο στον υψηλότερο όροφό του.

4. Το σπίτι … “τουαλέτα”, στην Νότια Κορέα.

entupwsiako-ktirio4

Δεν ξέρω εάν ο εμπνευστής της Sim Jae-Duck είχε εντερικά θέματα, όμως φρόντισε να κάνει γνωστό το πάθος του με το συγκεκριμένο αντικείμενο του σπιτιού του!

5. Το Sytyagin της Ρωσίας.

entupwsiako-ktirio5

Ένα φινετσάτο σπίτι, που μοιάζει σα να βγήκε από παραμύθι. Οι οικοδόμοι του, ισχυρίζονται πως είναι το υψηλότερο ξύλινο σπίτι στον κόσμο! Παρόλο που το κτίριο αυτό πλέον δεν στέκεται, θα δώσω ένα έξτρα μπόνους, δεδομένου ότι ξεκίνησε να κατασκευάζεσαι το έτος το οποίο γεννήθηκα! Ναι κυρίες και κύριοι, ο πύργος των 13 πατωμάτων και 44 μέτρων, θα είχε κλείσει τα 22, εάν ήταν ακόμη όρθιος.

6. Το πιάνο και το βιολί, στην Κίνα.

entupwsiako-ktirio6

Μακράν ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να προμοτάρει μια πρόσφατα ανεπτυγμένη περιοχή. Το να κάθεσαι να το χαζεύεις στο φως της ημέρας είναι εντυπωσιακό, όμως τα φώτα που το πλημμυρίζουν στο σκοτάδι, δημιουργούν μια πραγματικά μαγική ατμόσφαιρα.

7. Το σπίτι του Ναυτίλου, Μεξικό.

entupwsiako-ktirio7

Αυτό το μοναδικό σπίτι – κέλυφος, σχεδιάστηκε για να τονίσει την αρμονία της φύσης. Οι οργανικές ύλες και διαφορετικά υλικά που το απαρτίζουν, δίνουν μια αίσθηση ζεστασιάς, ενώ ο εσωτερικός του κήπος είναι πραγματικά αξιολάτρευτος!

8. Το PricewaterhouseCooper του Ηνωμένου Βασιλείου.

entupwsiako-ktirio8

Διεδικώντας τον τίτλο του πιο οικολογικού κτιρίου στο Λονδίνο, η θαυμάσια αυτή κατασκευή χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τη βοήθεια ενός προηγμένου συστήματος πληροφορικής το οποίο επιτρέπει στους εργαζόμενους να ρυθμίζουν το φως και τη θερμοκρασία στο χώρο, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

9. Ο πύργος της Ινδίας.

entupwsiako-ktirio9

Η Βομβάη γίνεται οικολογική! Το εντυπωσιακό αυτό κτίριο με προδιαγραφές φιλικές προς το περιβάλλον, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016 με στόχο να δηλώσει τη στροφή της χώρας σε μια ζωή φιλική προς το περιβάλλον.

10. Η πόλη Masdar του Abu Dhabi.

entupwsiako-ktirio10

Ένα απίστευτο συγκρότημα των 64.120.320 τετραγωνικών, που παρουσιάζει μια φουτουριστική πόλη. Με τόσα πρότυπα και κτίρια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μάλλον είναι ανήσυχοι οι επιστήμονες για το μέλλον του περιβάλλοντος!

11. Το Crystal Island, στη Ρωσία.

entupwsiako-ktirio11

Με βλέψεις ότι θα γίνει το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου, αποτελεί άλλο ένα φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο. Ο πύργος αυτός, θα περιλαμβάνει έναν θερμικό ρυθμιστή ο οποίος θα είναι και αφαιρούμενος, για επιπλέον εξαερισμό το καλοκαίρι.

12. Cor, Ηνωμένες Πολιτείες.

entupwsiako-ktirio12

Το εκπληκτικό κτίριο στο Μαϊάμι θα είναι άλλο ένα επίτευγμα στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης. Διαθέτει τρύπες σε σχήμα φούσκας, οι οποίες θα περιέχουν ανεμογεννήτριες και κήπους μεγιστοποιώντας τις προοπτικές του κτιρίου.

13. Το Ferdinand Cheval Palace της Γαλλίας.

entupwsiako-ktirio13

Το απίστευτο αυτό πέτρινο κτίριο, πήρε περισσότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο για να χτιστεί. Ο μύθος για τον Ferdinand Cheval έχει ως εξής: κουβαλούσε πέτρες στην τσέπη του για 33 χρόνια μέχρι που …αναβαθμίστηκε χρησιμοποιώντας καλάθια και καρότσια! Για να χτίσει ολόκληρο το κτίριο, δούλευε έως πολύ αργά το βράδυ, υπό το φως των λυχναριών. Και ρομαντικός!

14. BMW στη Γερμανία.

entupwsiako-ktirio14

Η πράσινη ενέργεια σε όλο της το μεγαλείο. Κτίριο του οποίου η οροφή καλύπτεται από ηλιακά κύτταρα και χρησιμοποιεί φυσικό εξαερισμό! Επιπλέον, τα μεγάλα πάνελ χάλυβα που διαθέτει, θερμαίνονται γρηγορότερα με τον ήλιο και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία.

15. Τα σπίτια – κύβοι της Ολλανδίας.

Δημιούργημα του Piet Blom, με μοναδική αρχιτεκτονική που εφάρμοσε όταν του ζητήθηκε να χτίσει σπίτια πάνω σε μια γέφυρα πεζών.

16. Ο γυάλινος πύργος στη Ρωσία.

entupwsiako-ktirio16

Χωμένο στη μέση του δάσους, άλλο ένα κτίριο υψηλής αισθητικής, που εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια.

17. Η κάψουλα Nakagin, στην Ιαπωνία.

entupwsiako-ktirio17

Ο πύργος αυτός του Τόκυο, περιέχει μικρούς και όμορφους χώρους κατοικίας!

18. Τα εξωγήινα σπίτια στην Ταϊβάν.

entupwsiako-ktirio18

Με αρχικό στόχο την δημιουργία ενός συγκροτήματος με εξοχικά σπίτια σε σχήμα ιπτάμενων δίσκων, κατέληξε να ερημωθεί, λόγω ιστοριών θανάτου, με πρωταγωνιστή ένα γλυπτό – δράκο που βρισκόταν στην είσοδο!

19. Η επίθεση του σπιτιού.

entupwsiako-ktirio19

Ένα σπιτάκι επιτίθεται στην κορυφή του μεγαλύτερου μουσείου τέχνης της Αυστρίας!

20. Η τράπεζα της Ασίας στην Ταϊλάνδη.

entupwsiako-ktirio20

Ένα κτίριο …ρομπότ! Η τεχνολογία μάλλον έχει επηρεάσει την αρχιτεκτονική στο μέγιστο!

21. Το σπίτι που χορεύει, Τσεχία.

I have about 500 shots of the Dancing House in Prague from every possible angle, portrait and landscape. They've been sitting on my disk for almost 2 years. I didn't know how to process them as the light was not great and an early attempt using Photomatix was a disaster. ISO 100, 14mm, f6.3, (1/1600, 1/400, 1/100 secs). I chose the f-stop so that I would get fast enough speed for the moving cars. Blended and tonmeppaed in Photomatix using Details Enhancer. Reduced noise in Imagenomics Noiseware. Carefully straightened the vertilcals using the Lens Correction filter in PS as the whole point if the building is it's vertical lines. Used the Freaky Details technique to get lots of details on the windows, etc. Used Nik Viveza to reduce the white glow around the building that was left over from Photomatix processing (masking the clouds). Used 15% Nik Glamour Glow to reduce the harshness of the Photomatix and Freaky Details.

Το αγαπημένο μου! Εγώ λέω ότι χορεύει salsa, εσείς;

22. Το Hundertwasser στη Γερμανία.

entupwsiako-ktirio22

Μπορεί να ακούγεται σαν μπύρα, όμως αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια με εσωτερική τεχνητή λίμνη, παιδική χαρά και 105 διαμερίσματα!

23. Το κέντρο του θεάματος στο Abu Dhabi.

entupwsiako-ktirio23

Μόνο σε εμένα θυμίζει το μακιγιάζ του ματιού της Νάταλι Πορτμαν στο Μαύρο Κύκνο;

24. Το κάθετο χωριό στο Dubai.

entupwsiako-ktirio24

Το εντυπωσιακό αυτό κτίριο, διαθέτει έναν “ιστό αράχνης” από ηλιακά κύτταρα στο νοτιότερο άκρο του! Διαθέτει ενεργειακή τεχνολογία, ενώ η διακόσμηση στο εσωτερικό του είναι εκπληκτική.

25. Η κυβική δομή ACME των Ηνωμένων Εθνών, στη Νότια Κορέα.

entupwsiako-ktirio25

Το σχέδιο αυτό ήταν φιναλίστ στο διαγωνισμό “πάρκων ειρήνης” των Ηνωμένων Εθνών. Είναι φοβερό το πως μπορούν μεμονωμένα κύτταρα να συνδυαστούν και να κάνουν αυτό το απίστευτο κτίριο κύβων!

Διαβάστε επίσης:Οι φωτογραφίες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος ταξιδιωτικός σου προορισμός με βάση το ζώδιό σου;

8 χυλόπιτες σε πρόταση γάμου που θα σε κάνουν να κλάψεις από τα γέλια!!

Πηγή