25 παιδικές αναμνήσεις που μόνο όσοι μεγάλωσαν με αδέρφια έχουν αποκτήσει!

412
25 παιδικές αναμνήσεις που μόνο όσοι μεγάλωσαν με αδέρφια έχουν αποκτήσει!

Για τον υπόλοιπο κόσμο μπορεί να μεγαλώνεις, όχι όμως και για τον/την αδερφό/ή σου. Για αυτόν/ή θα είσαι πάντα το παιδί που ήσουν κάποτε, όπως κι εκείνος/η για εσένα. Ξέρετε ο ένας την καρδιά και την ψυχή του άλλου. Έχετε μεταξύ σας πολλές προσωπικές οικογενειακές ιστορίες, τις περισσότερες φορές αστείες. Έχετε ζήσει μαζί οικογενειακούς τσακωμούς, χαρές και λύπες κι υπάρχουν μυστικά που μόνο εσείς γνωρίζετε. Όταν είσαι με τον/την αδερφό/ή σου, ο χρόνος δεν μπορεί να σε αγγίξει.

Μπορεί η σχέση σας να είναι μία σχέση αγάπης και μίσους, ωστόσο δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν/ή. Σε ενοχλεί, σε εκνευρίζει, ξέρει ποια είναι τα δυνατά σου σημεία, αλλά και ποιες οι αδυναμίες σου και ήταν ο/η πρώτος/η καλύτερος/η φίλος/η που είχες. Κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν, υπάρχουν τόσες πολλές αναμνήσεις που μοιράζεστε, που πραγματικά έχετε χάσει το μέτρημα. Τσακωμοί, εκβιασμοί, πλάκες, παρατσούκλια, κόντρες, κλάματα αλλά και γέλια είναι κάποια πράγματα που τα θυμάστε πολύ καλά, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

1. Ζούσες για τις στιγμές που κρυφάκουγες τον/την αδερφό/ή σου και μάθαινες πως έχει μπλεξίματα. Ήταν ένας σίγουρος τρόπος για να τον/την έχεις του χεριού σου και να σου κάνει όλα τα χατίρια.

2. Κάθε φορά που ήθελες να φας μία ανθυγιεινή λιχουδιά και να την απολαύσεις με την ησυχία σου, κατέστρωνες ολόκληρο σχέδιο ώστε να φτάσεις στην κουζίνα, χωρίς να σε καταλάβει κανείς και να ανοίξεις το σακουλάκι με τα πατατάκια ή το κουτί με τα μπισκότα όσο πιο αθόρυβα και διακριτικά γινόταν. Όμως για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το σχέδιο σου ναυαγούσε, αφού ο/η αδερφός/ή σου καταλάβαινε πάντα πότε έτρωγες κι ερχόταν να σε βρει για να δώσεις και σε εκείνον/η. Κι εν τέλει να φάει τη μεγαλύτερη ποσότητα!

3. Εάν ο/η αδερφός/ή σου άρχιζε να κλαίει για κάτι που έφταιγες εσύ, προσπαθούσες με κάθε πιθανό τρόπο να τον/την κάνεις να σταματήσει, ακόμα και κλείνοντας του/της το στόμα. Βέβαια, στην σκέψη του τι μπορεί να σου κάνουν οι γονείς σας εάν μάθαιναν πως πείραξες τον/την αδερφό/ή σου, σε έπιανε πανικός και τον/την άφηνες να σε χτυπήσει, χωρίς να φέρεις αντίσταση, για να ξεθυμάνει και να εξασφαλίσεις τη σιωπή του/της.

4. Όταν τσακωνόσασταν για το ποιο κανάλι θα παρακολουθήσετε στην τηλεόραση, ο ένας/η μία θα κατάφερνε να κερδίσει το τηλεχειριστήριο, αλλά ο/η άλλος/η είτε θα καθόταν μπροστά στην τηλεόραση και θα την κάλυπτε, ώστε ο/η πρώτος/η να μην μπορούσε να αλλάξει κανάλι είτε θα την έκλεινε. Τελικά, το αποτέλεσμα ήταν να μην έβλεπε κανένας από τους δύο αυτό που ήθελε!

5. Εάν ο/η αδερφός/ή σου επιχειρούσε να καθίσει στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου, τότε δεν σταματούσες να κλωτσάς και να σπρώχνεις με τα πόδια σου το κάθισμα, μέχρι να φτάσετε. Όχι βέβαια πως εσύ τη γλίτωνες όταν έπιανες πρώτος/η τη θέση του συνοδηγού.

6. Συχνά τσακωνόσασταν για το ποιος/α ήταν ο/η πιο τεμπέλης/α ή ο/η πιο χαζός/ή ή ποιον/α αγαπούσαν περισσότερο οι γονείς σας.

7. Το γρηγορότερο που είχες τρέξει ήταν όταν ο/η αδερφός/ή σου δήλωνε πως πρόκειται να μπει για μπάνιο την ίδια στιγμή που ήθελες να μπεις κι εσύ. Όχι που θα τον/την περίμενες να τελειώσει…

8. Το να αποφασίσετε που θα πάτε και τι θα κάνετε περιλάμβανε ώρες διαπραγματεύσεων, καθώς και ψηφοφορία κι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, πάντα κάποιος/α κατέληγε με μούτρα και νεύρα.

9. Κάθε φορά που έπρεπε να ανεβείτε μία σκάλα, καταλήγατε είτε να τραβάτε ο ένας τον άλλον είτε να μπαίνει ο ένας μπροστά στον άλλον για να μην φτάσει κάποιος πρώτος στο τελευταίο σκαλοπάτι. Μεταξύ σας υπήρχε κάποιος άγραφος κανόνας πως όποτε συναντούσατε σκάλα, αυτό σήμαινε αγώνας για το ποιος θα την ανέβει πρώτος.

10. Πάντα προσπαθούσες να διαχωρίσεις τον εαυτό σου όταν οι γονείς σας έβαζαν τις φωνές και στους δύο / σε όλους.
«Κανένας/Καμία από εσάς δεν φτιάχνει ποτέ το κρεβάτι του/της!»
«Μαμά, μην με ανακατεύεις, σε παρακαλώ. Εγώ προχθές το έστρωσα!»

11. Ανεξάρτητα από το πόσο χρονών ήσουν, πάντα μπλεκόσουν στους καυγάδες των αδερφών σου για να λύσεις τις διαφορές που υπήρχαν μεταξύ τους. Και στο τέλος, την πλήρωνες εσύ…

12. Εάν είσαι ο/η μεγαλύτερος/η αδερφός/ή κι αναλάμβανες κάποιες φορές το babysiting του/της μικρότερου/ης αδερφού/ής σου, ο μόνος τρόπος για να σε ακούσει ήταν να τον/την απειλήσεις πως θα πάρεις τηλέφωνο τους γονείς σας ή θα φωνάξεις την αστυνομία. To ίδιο συνέβαινε κι αν έχεις περισσότερα από ένα μικρότερα αδέρφια.

13. Εάν είσαι ο/η μικρότερος/η αδερφός/ή και πήγαινες στο ίδιο σχολείο με τον/την μεγαλύτερο/η αδερφό/ή σου, είχες βαρεθεί πια να ακούς το κλασικό: «Αα, μην μου πεις πώς είσαι ο/η αδερφός/ή του/της _________!». Από τον τόνο της φωνής του δασκάλου κάθε φορά που έλεγε αυτή τη φράση, καταλάβαινες πως θα σε αντιμετώπιζε για την υπόλοιπη σχολική χρονιά.

14. Όποτε η μαμά σου σου ζητούσε να κάνεις κάτι και να τη βοηθήσεις σε διάφορες δουλειές, προσπαθούσες με κάθε τρόπο να φορτώσεις τις περισσότερες αγγαρείες στον/στην αδερφό/ή σου. Έτσι, πήγαινες και του/της έλεγες πως η μαμά σας φώναξε εκείνον/η να κατεβάσει τα σκουπίδια και να μαζέψει το τραπέζι και μάλιστα γρήγορα.

15. Κατά κάποιον τρόπο σχεδόν όλα τα πράγματα μεταξύ σας έμοιαζαν σαν μέρος ενός διαγωνισμού χωρίς τέλος.

16. Όταν βλέπατε μαζί ταινία, έδειχνες κάθε φορά τον άσχημο ή κακό χαρακτήρα της υπόθεσης και φώναζες στον/στην αδερφό/ή σου: «Εσύ είσαι αυτός/ή!».

17. Ορισμένες φορές για να πειράξεις τον/την μικρότερο/η σου αδερφό/ή, του/της έλεγες πως είναι υιοθετημένος/η ή πως τον/την βρήκατε έξω από την πόρτα σας.

18. Το να παρακολουθείς τον/την αδερφό/ή σου να ειρωνεύεται ή να αντιμιλάει στους γονείς σας σου προκαλούσε ένα ντελίριο ενθουσιασμού, καθώς ήξερες πως μετά από κάτι τέτοιο θα τον/την έβαζαν τιμωρία και θα ήσουν εσύ πάλι το καλύτερο παιδί της οικογένειας.

19. Μεταξύ σας έχετε πολλά αστεία και ταυτόχρονα περίεργα και χωρίς λογική εξήγηση, inside jokes.

20. Κάθε φορά που ο/η αδερφός/ή σου σου έγνεφε να έρθεις προς το μέρος του/της, ήσουν πάντα επιφυλακτικός/ή για το τι μπορεί να σε ήθελε, καθώς υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να σε χτυπήσει χωρίς λόγο ή γενικά να σου κάνει …μαλακία!

21. Ήξερες ΑΚΡΙΒΩΣ ποια ήταν τα πράγματα που του/της προκαλούσαν αναστάτωση και τον/την έκαναν να θυμώνει. Ήταν το πιο εύκολο και παράλληλα διασκεδαστικό πράγμα για εσένα να ενοχλείς τον/την αδερφό/ή σου και μάλιστα αποτελεσματικά. Δυστυχώς όμως, το ίδιο ίσχυε κι από την άλλη πλευρά, αφού κι εκείνος/η ήξερε τι έπρεπε να πει για να σε κάνει να φωνάζεις ή να αρχίσεις να κλαις.

22. Ένα από τα πράγματα που δεν μπορούσες ποτέ να καταλάβεις ήταν γιατί οι υπόλοιποι σου έλεγαν πως εσύ κι ο/η αδερφός/ή σου μοιάζετε. Είχες ξοδέψει ώρες ατελείωτες μπροστά στον καθρέφτη για να βρείτε τα κοινά σας χαρακτηριστικά, αλλά πάντα απελπιζόσουν και το παρατούσες.

23. Όπως επίσης, ποτέ δεν μπορούσες να καταλάβεις γιατί οι φίλοι/ες σου έλεγαν πως ο/η αδερφός/ή σου είναι «τόσο καλός/ή». Μα, πού το είδαν;!

24. Βέβαια, αυτό που σε εκνεύριζε περισσότερο ήταν ότι όποτε σήκωνες το σταθερό τηλέφωνο, μία στις πέντε φορές θα έλεγαν το δικό σου όνομα κι όχι του/της αδερφού/ής σου. Ακόμα και οι γονείς σας, μπέρδευαν τα ονόματα!

25. Ακόμα και τώρα όμως, σας αρέσει να κοιτάτε παλιές παιδικές φωτογραφίες και να κοροϊδεύετε ο ένας τον άλλον για το πως έμοιαζε μικρός/ή.

 

Διαβάστε επίσης: 7 τύποι φίλων που αξίζουν κάθε δευτερόλεπτο που περνάς μαζί τους!

Οι χαμογελαστοί άνθρωποι είναι και οι πιο δυνατοί άνθρωποι

14 γελοίες δικαιολογίες που θα χρησιμοποιήσει ένας άντρας, για να αποφύγει κάποια που δεν του αρέσει αρκετά!

 

Πηγή