15 κοριτσίστικα παιχνίδια που κι εσύ είχες αν μεγάλωσες στη δεκαετία του ’90

1225
15 παιχνίδια που κι εσύ είχες αν μεγάλωσες στη δεκαετία του '90

Αυτό το άρθρο σκοπό έχει να σε γυρίσει αρκετά χρόνια πίσω. Τότε που οι μόνες σου έννοιες ήταν η φροντίδα του Furby και σε ποια θέση θα βάλεις τα έπιπλα της Barbie.
Συγκεντρώσαμε τα 15 πιο αγαπημένα -αποθέωση του γκλίτερ και του πλαστικού- παιχνίδια που είχαμε στη δεκαετία του ’90 και ταυτίστηκαν με την πιο ανέμελη μας ηλικία: την παιδική.

1. Ειδικό «εργαλείο» για ανταύγειες (για σένα και τις κούκλες σου)
Δεν καταλάβαμε ποτέ ποιος ήταν ο σωστός τρόπος για να το χρησιμοποιήσουμε αυτό, αλλά το πολύχρωμο αποτέλεσμα ήταν το μόνο που μας απασχολούσε.

2. Κούκλα που γινόταν cupcake με τη βοήθεια του φορέματός της
(και ήταν το αγαπημένο παιχνίδι της Ξένιας στα νιάτα της).

3. Κλασικές Barbie για να τις χτενίσεις, να τις βάψεις, να τις αποκεφαλίσεις να παίξεις με τις φίλες σου. Γενικά, να βγάλεις το άχτι σου
Όταν στις αγόραζαν ήταν χάρμα οφθαλμών. Μετά από μια μέρα (το πολύ) είχαν κομμένα μαλλιά, ένα πόδι, βγαλμένο κεφάλι και τα ρούχα τους είχαν ήδη χαθεί κάπου ανάμεσα στα παιχνίδια σου.

4. Polly Pocket, το τοπ παιχνίδι των δικών μου παιδικών χρόνων
Μικροσκοπικά σπιτάκια, με πόρτες και πορτάκια σε παστέλ τόνους και την Πόλυ να κόβει άσκοπες βόλτες από τη μια άκρη στην άλλη.Δεν ήθελες κάτι άλλο για να είσαι χαρούμενη.

5. Το νοικοκυριό της Barbie
Ό,τι χρειάζεται ένα σπιτικό για να είναι ολοκληρωμένο, από έπιπλα μέχρι (ψεύτικες) ηλεκτρικές συσκευές. Για έναν ανεξερεύνητο λόγο σου δημιουργούσαν μία ακατανίκητη επιθυμία να χωρέσεις τόσο σ’ αυτά, όσο και στο σπίτι της Barbie που τα φιλοξενούσε.

6. Μικρά πόνυ που μύριζαν ωραία και είχαν φανταχτερά χρώματα
Ο βασικός τους σκοπός ήταν να χτενίζεις τις ουρές τους, να τα σκορπάς σε όλο το σπίτι, να τα χάνεις κάτω από τους καναπέδες, να τα παίρνεις παντού μαζί σου και να πρήζεις τη μαμά σου να σου πάρει άλλο ένα ώστε να μεγαλώσεις τη συλλογή σου.

 

7. (Ελαφρώς creepy) κεφάλι Barbie για να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου στην κομμωτική – γιατί όχι και στο μακιγιάζ
Ακόμη θυμάμαι αυτή την απογοήτευση που νιώθαμε όταν συνειδητοποιούσαμε ότι τα στραβοκομμένα (από τα χεράκια μας) μαλλιά της Barbie δε θα μάκραιναν ποτέ ξανά.

 

 

Διαβάστε επίσης: Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, πώς θα ήταν οι κακοί της Disney στην πραγματική μας ζωή;

 

Πηγή