11 τύποι ανθρώπων που συναντάς μέσα στα ΜΜΜ

374
11 τύποι ανθρώπων που συναντάς μέσα στα ΜΜΜ

Ξέρεις πως είναι. Περιμένεις το λεωφορείο/μετρό/ τρένο κι όταν έρχεται ξεκινάει το πάρτι. Εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί να μη συμβεί και τίποτα, αλλά μπορεί και να συναντήσεις περιστατικά όπως:

1. Αυτόν που καταναλώνει τρόφιμα που δεν θα έπρεπε

Εξηγώ αμέσως: όσο ενοχλητικό είναι να βλέπεις τη διπλανή ή την απέναντι σου να τρώει τα νύχια ή τα πετσάκια της, άλλο τόσο ενοχλητικό είναι να σου έρχεται η μυρωδιά από μπύρα ή και σάντουιτς με μαγιονέζα στα καλά καθούμενα.

2. Αυτόν που δεν έχει αίσθηση του περιορισμένου χώρου
Σενάριο πρώτο: o κύριος δίπλα σου είναι δυο μέτρα και δεν τον απασχολεί να μαζευτεί για να καθίσεις κι εσύ πιο άνετα.
Σενάριο δεύτερο: ο κύριος δίπλα σου είναι ένα μέτρο με το ζόρι, αλλά θέλει να πιάνει το διπλάσιο χώρο από αυτόν που του αναλογεί, έτσι για να του ανεβαίνει το ηθικό.
Σενάριο τρίτο: ο ίδιος κύριος ανοίγει μια τεράστια εφημερίδα που καλύπτει όλο το πόδι σου, το χέρι σου και κινείται απειλητικά προς το πρόσωπο σου. Η’ κάνεις τα παράπονα σου ή απλά ξεκινάς κι εσύ να διαβάζεις τις ειδήσεις.
Σενάριο τέταρτο: το λεωφορείο είναι τόσο φουλ που όχι μόνο δεν υπάρχει χώρος να καθίσεις, αλλά ούτε να σταθείς, η κυρία βέβαια αποφάσισε να αφήσει την τσάντα της στη διπλανή θέση (τι εννοείς δεν πιάνουμε θέση για τα πράγματα μας;).

3. Αυτόν που γεμίζει τον (ήδη αποπνικτικό) χώρο μικρόβια

Ενώ μπορεί να καλύψει το στόμα του ενώ φτερνίζεται δεν το κάνει. Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και όταν βήχει. Κάπως έτσι, από εκεί που είχες ένα δυνατό ανοσοποιητικό, τα μικρόβια παρτάρουν στον οργανισμό σου.

4. Αυτόν που ακούει μουσική ΧΩΡΙΣ ακουστικά
Είναι πολλοί αυτοί που δε χρησιμοποιούν ακουστικά στα μέσα και – δυστυχώς – ζουν ανάμεσα μας. Είτε σου αρέσει η μουσική που ακούν είτε όχι, έχεις κάθε δικαίωμα να παραπονεθείς.

5. Αυτόν που μιλάει σε ανοιχτή ακρόαση
Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Το συνηθίζουν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας, που δεν ακούν καλά (και θέλουν να κουφάνουν κι εμάς). Ακούς με κάθε λεπτομέρεια που θα βρεθούν, τι θα φάνε, που θα πάνε μετά. Μα αλήθεια τώρα, ποιόν ενδιαφέρει;

6. Αυτούς που λένε τις δακρύβρεχτες ιστορίες τους δυνατά
Τη χώρισε ο Κωστάκης, μπήκε πικραμένη στο τρένο κι άρχισε να παίρνει φίλες και γνωστές για να τους πει τα πάντα με πάσα λεπτομέρεια. Σε μια διαδρομή μιας ώρας (κακομοίρα) έχεις μάθει τα πάντα.

7. Αυτούς που αγνοούν τους κανόνες
Ας πούμε, στο μετρό έχει ένα στύλο για να κρατιόμαστε – όχι για να ακουμπάμε απλά την πλάτη μας και να αφήνουμε όλους τους άλλους να νιώθουν λες και μπήκαν στο τρενάκι του τρόμου (άφησε τους να πιαστούν από κάπου ντε).
Επίσης, βγαίνοντας από το μετρό κι ενώ είμαστε ακόμη στις κυλιόμενες, θα παρατηρήσεις αρκετά άτομα που στέκονται ανέμελα στα αριστερά, εμποδίζοντας όλο το συρμό να προχωρήσει. Τι μπορείς να κάνει; Να τους συμβουλεύσεις, ήρεμα κι ωραία, να κάνουν δεξιά.

8. Αυτόν που θέλει, σώνει και ντε, να κάτσει στη θέση σου
Εδώ θα ήθελα να σταθώ λίγο παραπάνω. Μπορώ να καταλάβω την κυρία που κουμαντάρει δυο παιδάκια ή εκείνη την ετοιμόγεννη και με χαρά να τους δώσω τη θέση μου και χίλιες ακόμη αν είχα. Την κυρία όμως που απαιτεί να σηκωθείς για να καθίσει και σε σταμπάρει με το σκεπτικό «χμμμ, ποια είναι η πιο νέα που κάθεται, για να της πάρω τη θέση», όχι.

9. Αυτόν που απλώνει το χεράκι του
Μέσα στο χαμό, το μόνο που καταλαβαίνεις είναι ένα χέρι που ακουμπάει αυστηρώς προσωπικά μέρη, σαν να λέμε οπίσθια ή και το πορτοφόλι, σαν να λέμε “Ξύπνα σε κλέβουν”.

10.Αυτούς που σπρώχνουν
Σπρώξιμο για να μπουν, σπρώξιμο για να βγουν, μην τυχόν και αφήσουμε κανέναν να περάσει, μην τυχόν και δεν μπούμε πρώτες και καλύτερες στο λεωφορείο. Μπορεί να έχεις αργήσει, μπορεί να πεινάς σαν τρελή, μπορεί να νομίζεις ότι βλέπεις τον Bradley Cooper να μπαίνει στο 550, ό,τι και να τρέχει, απλά δε σπρώχνουμε.

11. Αυτούς που σαλιαρίζουν άνευ προηγουμένου
Σε σημείο που να θες να σηκωθείς και να ουρλιάξεις μέσα στο λεωφορείο «την κάτσιασες πια, άφησε την ήσυχη!». Extra πόντους σε σένα που τα ανέχεσαι όλα αυτά και είσαι φρεσκοχωρισμένη.

Διαβάστε περισσότερα:  Έδωσε 26.000 δολάρια σε πλαστικές για να μοιάσει στον David Beckham. Τα συμπεράσματα δικά σου!!

 

Πηγή: cosmopolitan