10 ρομαντικές κομεντί που αγαπάμε να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε

754
10 ρομαντικές κομεντί που αγαπάμε να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε

Εσύ πόσες από αυτές έχεις δει;

Άλλοτε τις λατρεύουμε και άλλοτε τις μισούμε, πάντως σίγουρα τις έχουμε δει και θα τις ξαναβλέπαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν δεν έχουμε όρεξη ή χρόνο για μια καινούρια σειρά ή ταινία και θέλουμε απλώς να απολαύσουμε δύο ώρες απενοχοποιημένου γέλιου, συγκίνησης ή ταύτισης οι κλασικές ρομαντικές κομεντί είναι η ιδανική επιλογή (ίσως τελικά αυτός να είναι και ο λόγος ύπαρξής τους). Εσύ, πόσα από τα παρακάτω rom-com classics έχεις δει;

Breakfast at Tiffany’s

H iconic Audrey Hepburn πρωταγωνιστεί σε αυτή τη 60’s κομεντί για έναν συγγραφέα που ερωτεύεται την κοσμοπολίτισσα γειτόνισσά του

Love Actually

Η all time classic ταινία των Χριστουγέννων. Πολλές ιστορίες εξελίσσονται παράλληλα και ο καθένας έχει αυτήν που αγαπά περισσότερο.

When Harry Met Sally

Μπορούν ένας άνδρας και μια γυναίκα να είναι μόνο φίλοι; H Meg Ryan και ο Billy Chrystal πρωταγωνιστούν στην ιστορία μιας 11χρονης φιλίας που εξελίσσεται σε ερωτική σχέση

Pretty Woman

O Richard Gere ως πλούσιος επιχειρηματίας ερωτεύεται το call girl Julia Roberts που καλεί για ένα βράδυ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Αmelie

Σε αυτή την παραμυθένια σέπια γαλλική κομεντί, η Audrey Tautou υποδύεται μια ονειροπόλα σερβιτόρα που ερωτεύεται κάποιον άγνωστο που βλέπει στο μετρό.

Annie Hall

Ο Woody Allen στη λατρεμένη νευρωτική περσόνα του και η υπερ-στυλάτη Dianne Κeaton βιώνουν όλα τα σκαμπανεβάσματα που έχει μια σχέση με φόντο τη Νέα Υόρκη.

500 Days of Summer

Mια ανορθόδοξη ρομαντική ιστορία για τη ματαίωση εκείνου του έρωτα που είχε όλες τις προδιαγραφές να επιτύχει, με soundtrack το There is a light that never goes out των The Smiths.

Bridget Jones’s Diary

Η Renee Zelweger στο ρόλο που σημάδεψε την καριέρα της, ως μια εκφωνήτρια ειδήσεων που μπλέκεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο με το αφεντικό της και τον παιδικό της έρωτα Mark Darcy (ναι, είναι αναφορά στο Περηφάνεια και Προκατάληψη)

Clueless

Αυτή η μοντέρνα εκδοχή της Emma της Jane Austen, ακολουθεί μια μαθήτρια στην Καλιφόρνια που προσπαθεί να ισορροπήσει την ζωή της βελτιώνοντας τον εαυτό της και τους άλλους και επεκτείνοντας την ντουλάπα της.

Silver Linings Playbook

Η Jennifer Lawrence, ο Bradley Cooper, η χημεία τους και ένας διαγωνισμός χορού. Τα είπαμε όλα.

Πηγή