10 πράγματα που αλλάζουν όταν μετακομίζετε στο εξωτερικό

405
10 πράγματα που αλλάζουν όταν μετακομίζετε στο εξωτεριiκό

Η Kimberlynn Boyce, συγγραφέας ενός δημοφιλούς μπλογκ για ομογενείς, μας δίνει μερικές πολύ σημαντικές πληροφορίες για την εμπειρία του να ζεις στο εξωτερικό. Το να ζεις στο εξωτερικό είναι κατά κάποιον τρόπο ένα προνόμιο. Ακόμα και αν δεν είναι για πολύ καιρό, μπορεί να αλλάξει την ζωή σας προς το καλύτερο. Αυτό συμβαίνει, επειδή είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά που έχετε ζήσει μέχρι τώρα.

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που θα αλλάξουν τελείως στην ζωή σας, όταν μετακομίσετε στο εξωτερικό

1. Μαθαίνετε και ξεμαθαίνετε συνεχώς μια καινούργια γλώσσα.

Φαίνεται αδύνατον για τον εγκέφαλό σας να ξεχάσει ορισμένες λέξεις της μητρικής σας γλώσσας και να αρχίσει να χρησιμοποιεί την καινούργια γλώσσα που μαθαίνετε. Αυτό δεν είναι πρόβλημα…είναι άλλο πράγμα να αισθάνεστε λίγο αμήχανα, όταν δεν μπορείτε να βρείτε μια λέξη σε μια γλώσσα που τώρα μαθαίνετε και είναι εντελώς διαφορετικό να μην μπορείτε να βρείτε τις λέξεις που θέλετε για να εκφραστείτε στους φίλους και την οικογένειά σας. Μπορεί να είναι αρκετά αμήχανο το να ψάχνετε να βρείτε την σωστή φράση και τελικά να λέτε κάτι σαν “Έχω ξεχάσει πως το λένε αυτό…”

2. Η ζωή σας υπάρχει μέσα σε μια βαλίτσα.

Για κάποιον λόγο, πιστεύουμε, ότι οι βαλίτσες μας θα πιάσουν σκόνη, μόλις κάνουμε το μεγάλο βήμα και μετακομίσουμε στο εξωτερικό. Πολλές φορές, μπορεί να σκεφτόμαστε “Τι θα τις κάνω τώρα τόσες βαλίτσες;” Λοιπόν, τώρα ξέρετε. Θα συνεχίσετε να τις χρησιμοποιείτε. Οι βαλίτσες θα χρησιμοποιούνται συνέχεια για επαγγελματικά ταξίδια, μικρές αποδράσεις ή διακοπές. Επίσης, ξέρετε πολύ καλά τα επιτρεπτά όρια των αεροπορικών εταιριών για τις αποσκευές και έχετε μάθει πως να κάνετε την καλύτερη χρήση του χώρου της βαλίτσας.

3. Αυτή είναι η ζωή σας, όχι ταξίδι.

Μόλις φτιάξετε την βαλίτσα σας, μπείτε στο αεροπλάνο και φτάσετε στον προορισμό σας, θα ξεκινήσει αυτόματα αυτή η διάκριση. Όταν είσαι διακοπές, δεν χρειάζεται να πληρώσεις λογαριασμούς ή να επισκευάσεις την βρύση που χάλασε. Επίσης, όταν επιστρέψετε για διακοπές στην χώρα σας πολλοί είναι αυτοί που θα σας ρωτήσουν “πως ήταν το ταξίδι σου;” Όσο και να θέλετε να φωνάξετε, ότι δεν ήσασταν σε ταξίδι, να ξέρετε, ότι οι άνθρωποι δεν έχουν σκοπό να σας προσβάλλουν, οπότε μια απλή απάντηση “έχουν γίνει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια, που πρέπει να κάτσουμε για να στα πω” είναι αρκετή.

4. Το συνάλλαγμα είναι πάντα στο μυαλό σας.

Όταν είστε στο σούπερ μάρκετ και βλέπετε το καινούργιο κρασί που θέλετε να δοκιμάσετε, η χαρά σας εξαφανίζεται, όταν υπολογίζετε στο κεφάλι σας την συναλλαγματική ισοτιμία. Αλλάζετε συνάλλαγμα τόσο συχνά, που δεν έχετε τον χρόνο να απομνημονεύσετε τα κέρματα.

5. Η γραμμή μεταξύ φυσιολογικού και παράξενου είναι πολύ θολή.

Κάθε πολιτισμός έχει σαφείς διακρίσεις μεταξύ του τι είναι αποδεκτό και τι δεν είναι. Ωστόσο, για κάποιον που κουβαλάει έναν διαφορετικό πολιτισμό μέσα του και προσπαθεί να προσαρμοστεί σε ένα καινούργια πολιτισμικό περιβάλλον, αυτές οι σαφείς διακρίσεις γίνονται πολύ θολές.

6. Ο χρόνος μετριέται διαφορετικά.

Γίνεται όλο και δυσκολότερο να υπολογίσεις τα πράγματα με ημερολογιακές μετρήσεις. Πολλές φορές, μπορεί να μείνετε σε ένα μέρος μόνο για να μάθετε την γλώσσα και μόλις περάσετε όλα σας τα διαγωνίσματα να πάτε σε ένα άλλο μέρος. Επίσης, αν είστε σε κάποιο μέρος που χρειάζεται βίζα, η βίζα μπορεί να λήξει και να χρειαστεί να φύγετε προσωρινά ή μόνιμα.

7. Η λέξη “ρουτίνα” δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σας.

Από δω και στο εξής ό,τι πάει σύμφωνα με τα σχέδια σας το βάζετε στην κατηγορία “θαύματα.” Πλέον, δεν θεωρείται περίεργο να ξοδέψετε όλη σας την μέρα για να πληρώσετε 2 λογαριασμούς. Πάντα έχετε στο μυαλό σας ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχατε σχεδιάσει. Οι αισθήσεις σας είναι περισσότερο οξυμένες, γιατί πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το αναπάντεχο.

8. Τα υλικά αγαθά δεν ισούνται με την ευτυχία. (καλά αυτό ισχύει πάντα αλλά λίγο παραπάνω τώρα)

Δεν χρειάζεται να πάτε σε άλλη χώρα για να το καταλάβετε αυτό. Ωστόσο, θα συνειδητοποιήσετε πιο έντονα, ότι πολλές φορές είναι καλύτερο να ταξιδεύετε χωρίς πολλά πράγματα, γιατί τα υπάρχοντά σας μπορεί να κρατηθούν στο τελωνείο. Σταματήστε να συλλέγετε υλικά αγαθά και αρχίστε να κρατάτε νοητικές σημειώσεις, που έχουν μεγαλύτερη αξία

9. Τίποτα δεν φαίνεται αδύνατον. 

Πριν μετακομίσετε, σας φαινόταν αδύνατον να χωρέσετε τα υπάρχοντά σας σε μια βαλίτσα και να φύγετε, αλλά το κάνατε και τώρα δεν θυμάστε καν τα μισά πράγματα που αφήσατε πίσω. Το να μαγειρεύετε σας φαινόταν αδύνατον, αλλά έπρεπε να βρείτε έναν τρόπο να τα καταφέρετε. Αφήσατε πίσω όλες σας τις ανέσεις και τελικά επιβιώσατε.

10. Είστε διαφορετικοί.

Αφήνετε σημάδια στους ανθρώπους και εκείνοι σε εσάς. Κάποια πράγματα δεν έχουν πια την ίδια αξία για εσάς όπως στο παρελθόν. Είστε συνεχώς ταπεινοί, γιατί βρίσκεται συχνά σε θέση που χρειάζεστε βοήθεια και πολλές φορές από έναν ξένο. Σχεδόν καθημερινά, βρίσκεστε στην θέση που τίποτα δεν σας φαίνεται οικείο και τίποτα δεν μπορείτε να θεωρήσετε δεδομένο.

“Αν είστε αρκετά θαρραλέοι για να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε οικείο και άνετο, που μπορεί να είναι από το σπίτι σας μέχρι παλιές δυσαρέσκειες και να ξεκινήσετε το ταξίδι της αλήθειας, είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό, και αν είστε πρόθυμοι να διδαχθείτε από όλα όσα συναντήσετε στο δρόμο σας και να συγχωρήσετε μερικές σκληρές αλήθειες για τον εαυτό σας, τότε η αλήθεια δεν μπορεί να σας κρυφτεί”, Elizabeth Gilbert.

Πηγή