10 πανέξυπνα hacks για να κάνεις τα καλλυντικά σου να διαρκούν περισσότερο και να μην πηγαίνει ούτε σταγόνα για πέταμα!

897
10 πανέξυπνα hacks για να κάνεις τα καλλυντικά σου να διαρκούν περισσότερο και να μην πηγαίνει ούτε σταγόνα για πέταμα!

Όλες έχουμε φτάσει στο σημείο να μας τελειώνει το αγαπημένο μας foundation

ή να έχει σπάσει η λατρεμένη μας σκιά και να μη θέλουμε να τα αποχωριστούμε γιατί είτε ξέρουμε πως δεν θα τα βρούμε εύκολα ξανά είτε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν έχουμε τα χρήματα για να τα αντικαταστήσουμε.

Εμείς, ωστόσο, βρήκαμε 10 πανέξυπνα κολπάκια για να εκμεταλλευτείς στο έπακρον και την τελευταία «σταγόνα» από τα αγαπημένα σου προϊόντα ομορφιάς και να πάνε στον κάδο των αχρήστων μόνο όταν πραγματικά έχουν αδειάσει:

#1 Παρέτεινε τη διάρκεια ζωής του πανάκριβου σου foundation προσθέτοντας λίγη ποσότητα λοσιόν προσώπου μετατρέποντας το έτσι σε ενυδατική κρέμα με χρώμα.

Σε περίπτωση που πιστεύεις ότι ξέμεινες από το αγαπημένο σου foundation, οι πιθανότητες είναι πως κάνεις λάθος. Μια σεβαστή ποσότητα προϊόντος μπορεί να κολλήσει στα τοιχώματα του γυάλινου μπουκαλιού, έτσι αυτό που μπορείς να κάνεις για να το αξιοποιήσεις είναι να προσθέσεις λίγη ποσότητα ενυδατικής κρέμας προσώπου και να ανακινήσεις καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

 

#2 Προτού πετάξεις στον κάδο ένα «άδειο» προϊόν, κόψε το πίσω μέρος του σωληναρίου για να δεις τι έχει απομείνει.

Αφαίρεσε με μία μπατονέτα όλο το προϊόν που έχει απομείνει στα τοιχώματα του σωληναρίου και τοποθέτησε το σ’ ένα καθαρό κι άδειο βαζάκι με σκοπό να το χρησιμοποιήσεις πιο εύκολα.

3. Ανανέωσε την πούδρα σου, κολλώντας ένα κομμάτι σελοτέιπ.

Η λιπαρότητα του προσώπου σου σκληραίνει την πούδρα κάθε φορά που ακουμπάς το σφουγγαράκι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κάτι σαν σκούρο φιλμ. Απλά κόλλα ένα κομμάτι σελοτέιπ επάνω της, πίεσέ το λίγο και τράβα το με μια γρήγορη, σταθερή αλλά όχι βίαιη κίνηση. Το σελοτέιπ απορροφά τη συσσωρευμένη λιπαρότητα κι η πούδρα σου θα είναι σαν καινούρια.

4. Καθάρισε τα υπολείμματα στην παλέτα με τις σκιές σου με λίγο οινόπνευμα και βαμβάκι.

Ρίξε λίγο οινόπνευμα σ’ ένα μπουκάλι με στόμιο ψεκασμού και στη συνέχεια ψέκασε εκείνες τις σκιές που δείχνουν«θολές». Αυτό όχι μόνο κάνει τα χρώματα να αποκτούν και πάλι τη ζωντάνια και τη λάμψη τους, αλλά απολυμαίνει και τις σκιές.

5. Επιδιόρθωσε μία σπασμένη σκιά ματιών (ή οτιδήποτε άλλο σε μορφή πούδρας) προσθέτοντας λίγο οινόπνευμα.

Ρίξε λίγο οινόπνευμα στο χαλασμένο προϊόν έως ότου τα θρύμματα να πάρουν τη μορφή πάστας. Στη συνέχεια, πίεσε τα για να ενωθούν είτε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού είτε με το καθαρό σου δάχτυλο. Μόλις το οινόπνευμα εξατμιστεί, το προϊόν σου θα είναι και πάλι συμπαγές κι έτοιμο για χρήση.

6. Αναζωογόνησε ελαφρώς την ξεραμένη μάσκαρα, το gel eyeliner ή την σκιά σου με κρεμώδη υφή ρίχνοντας λίγο αλατούχο διάλυμα.

Το συνιστώμενο χρονικό διάστημα για να κρατήσεις στο νεσεσέρ σου μία μάσκαρα κι ένα eyeliner σε μορφή gel είναι τρεις μήνες. Οι κρεμώδεις σκιές από την άλλη μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι κι ένα χρόνο περίπου. Αν όμως, νιώθεις την υφή τους πιο σκληρή και στεγνή πριν την ημερομηνία λήξης τους, τότε δεν έχεις παρά να ρίξεις μερικές σταγόνες αλατούχου διαλύματος και θα είναι λες και τα πήρες πρώτη μέρα.

7. Βύθισε τη μάσκαρα σου σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό όταν βρίσκεται στα τελειώματα της.

Το ζεστό νερό θα βοηθήσει να ξεκολλήσει όλη η υπολειπόμενη ποσότητα μάσκαρας που υπάρχει στα τοιχώματα του σωληναρίου, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσεις και την τελευταία σταγόνα από το προϊόν.

8. Φτιάξε ένα σπασμένο κραγιόν θερμαίνοντας το με έναν αναπτήρα.

Κράτησε τη φλόγα αρκετά κοντά έτσι ώστε να λιώσουν οι σπασμένες άκρες χωρίς όμως να τις κάψεις, έπειτα πίεσε τα κομμάτια μαζί κι αφού κολλήσουν, στρώσε το σημείο ένωσης με το δάχτυλο σου προτού στεγνώσει.

9. Φύλαξε τα κραγιόν, τα μανό και τα αρώματα σου στο ψυγείο για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους.

Η θερμότητα και το φως μπορούν να μεταβάλλουν τη σύσταση των προϊόντων σου και να αλλάξουν το χρώμα, το άρωμα και την υφή τους. Το σκοτεινό και το δροσερό περιβάλλον είναι το καλύτερο για τα μανό, τα κραγιόν και τα αρώματα σου.

10. Aν δεν ανοίγει το καπάκι από το μανό σου, βύθισε το σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό για να χαλαρώσει.

Προσοχή όμως. Πρέπει να τοποθετήσεις μόνο το καπάκι κι όχι ολόκληρο το μανό στο ζεστό νερό, δεδομένου ότι οι ζεστές θερμοκρασίες αλλοιώνουν το χρώμα και την πυκνότητα των βερνικιών.

 

Πηγή