10 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στα 30 σας για μακροχρόνια επιτυχία!!

439
10 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στα 30 σας για μακροχρόνια επιτυχία!!

Πολλοί άνθρωποι που φτάνουν στα 20 τους προσπαθούν να κόψουν κάποιες κακές συνήθειες όπως το να κοιμούνται μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Αλλά στα 30 σας είναι η ιδανική στιγμή για να παγιώσετε τις συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε την προσωπική και επαγγελματική ικανοποίηση για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Διαβάστε παρακάτω 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην δεκαετία των 30 σας για να θεμελιώσετε την δια βίου επιτυχία σας.

Σταματήστε το κάπνισμα Εάν έχετε αρχίσει το κάπνισμα, να σταματήσετε αμέσως, προτείνει μια χρήστης του Quora. Αν και δεν μπορείτε να διορθώσετε την ζημιά που ίσως να έχει ήδη γίνει από το κάπνισμα, η έρευνα δείχνει ότι εκείνοι που σταμάτησαν πριν την ηλικία των 40 έχουν 90% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από εκείνους που συνεχίζουν.

Αρχίστε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Ίσως σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τα Σαββατοκύριακα για να αναπληρώσετε τον χαμένο ύπνο σας αλλά η Nan Waldman συνιστά να αποφασίσετε να ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Αν κοιμάστε παραπάνω ακόμα και για λίγες μέρες, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει κίνδυνος η επαναφορά του ρολογιού του σώματος σας σε έναν διαφορετικό κύκλο, έτσι θα αρχίσετε να κουράζεστε, αργότερα μέσα στην ημέρα. Αποφύγετε να έχετε μια ζωή θέμα ύπνου και κρατήστε όσο μπορείτε μια ρουτίνα στις ώρες του ύπνου.

Ξεκινήστε την τακτική άσκηση ‘Προσπαθήστε να κινείστε όσο το δυνατόν περισσότερο’, λέει ο Alistair Longman. ‘Δεν έχει σημασία αν είναι το περπάτημα, η ποδηλασία, το τρέξιμο, η άρση βαρών, η πεζοπορία, ή η κολύμβηση. Αρκεί να περιλαμβάνεται κάποια κίνηση’. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας των 30 σας, θα αρχίσετε να χάνετε μυϊκή μάζα, γι ‘αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ασκείστε αυτή την περίοδο. Να θυμάστε όμως ότι πρέπει να επιλέξετε τις σωματικές δραστηριότητες που αγαπάτε πραγματικά, δεδομένου ότι έτσι είναι λιγότερο πιθανό να σταματήσετε.

Ξεκινήστε να κρατάτε ημερολόγιο ‘Την ιστορία της ζωή σας! Τα γραπτά αρχεία θα σας διασκεδάσουν και θα βοηθήσουν το μέλλον σας’,  γράφει ο Μαρκ Crawley. Ακόμα κι αν προτιμάτε να κρατήσετε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματα για τον εαυτό σας, γράφοντας τα στο χαρτί μπορεί να σας βοηθήσει με τα στρεσογόνα γεγονότα.

Ξεκινήστε την αποταμίευση χρημάτων ‘Αποκτώντας την συνήθεια της αποταμίευσης νωρίς σημαίνει ότι θα συνεχίσετε να το κάνετε και αργότερα,’ λέει ο Cliff Gilley. Μπορεί να σας φαίνεται ότι τα χρυσά χρόνια σας είναι μια ζωή μακριά, αλλά όσο νωρίτερα ξεκινήσετε την εξοικονόμηση, τόσο περισσότερο χρόνο θα τοκίζονται τα χρήματά σας.

Ξεκινήστε την επιδίωξη ενός ονείρου ζωής ‘Μην καθυστερείτε να επιδιώξετε τους στόχους της ζωής σας’, γράφει ο Μπιλ Karwin. ‘Θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι; Να κάνετε παιδιά; Να γράψτε ένα βιβλίο; Διαλέξτε έναν από αυτούς τους στόχους ζωής και ξεκινήσετε. Τι μπορείτε να κάνετε από τώρα και μέχρι το τέλος του έτους για να ξεκινήσετε έναν από αυτούς;’

Ξεκινήστε να μαθαίνετε να είστε ευχαριστημένοι με ό,τι έχετε ‘Εάν είστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε, θα έχετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή,’ λέει ο Robert Walker. Έχει να κάνει με την ευγνωμοσύνη: Η έρευνα δείχνει ότι όταν εκτιμάτε ό,τι έχετε θα αυξηθεί η ευτυχία σας και θα μειωθούν τα αρνητικά συναισθήματα. Ίσως γι ‘αυτό η Όπρα Γουίνφρεϊ κρατούσε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης για χρόνια.

Σταματήστε να σκέφτεστε ότι θα πρέπει να ικανοποιείτε τους πάντες ‘Όταν έφθασα στα 30, σταμάτησα να αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω όλους. Μπορείτε να επιλέξετε τους φίλους και τις επαφές σας πιο προσεκτικά’, λέει ο Kevin Teo. Ειδικότερα, ο Teo συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να είναι καλός με τους ανθρώπους που ήταν εχθρικοί προς αυτόν. Είτε αποφασίσετε να περιορίσετε τους φίλους σας στο Facebook σε 500 ή απλά να κάνετε παρέα περισσότερο με τους ανθρώπους που σας κάνουν ευτυχισμένους, είναι σημαντικό να επενδύσετε τον χρόνο και την ενέργειά σας με σύνεση.

Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους ‘Αν δεν είστε σε θέση να κάνετε κάποια πράγματα στη ζωή, σε σύγκριση με τα αδέλφια και τους φίλους σας, τότε παρακαλείστε να κάνετε ειρήνη με τον εαυτό σας,’ συμβουλεύει ο Mahesh Kay. ‘Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας.’ Όπως γράφει ένας ψυχοθεραπευτής, το να κοιτάτε συνεχώς τι κάνουν οι άλλοι δεν θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Καλύτερα να σκεφτείτε εσείς τι θέλετε να πετύχετε και να αξιολογείτε την πρόοδό σας σε αυτό το θέμα.

Ξεκινήστε να συγχωρείτε τα λάθη σας ‘Συγχωρέστε τα λάθη σας. Όλοι κάνουμε πολλά από αυτά. Μην στέκεστε στα λάθη του παρελθόντος. Μάθετε από αυτά και αφήστε τα να πάνε. Προχωρήστε μπροστά,’ γράφει η Liz Palmer. Ένας κοινωνικός ψυχολόγος λέει ότι η αυτο-συμπόνια (η ικανότητα να συγχωρείτε τον εαυτό σας και να μαθαίνετε από τα λάθη σας) είναι η βασική κινητήρια δύναμη της επιτυχίας. Αυτό είναι πιθανό επειδή οι άνθρωποι που έχουν αυτο-συμπόνια πιστεύουν ότι οι αδυναμίες μπορούν να διορθωθούν αποφεύγοντας τα ίδια λάθη στο μέλλον.

 

Πηγή