Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη στην Αθήνα για υπαίθρια γυμναστική.

3397
Μάθε ποια είναι τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ σημεία και πάρκα της πόλης για τρέξιμο!

Όσο κι αν μας αρέσει να φοράμε τα αθλητικά μας παπούτσια και να τρέχουμε στο δρόμο,η αλήθεια είναι πως συχνά το αστικό τοπίο της πόλης δεν βοηθάει ιδιαίτερα να μπούμε σε…outdoor running mood. Αυτοκίνητα, κόρνες, φανάρια και πολύ άσφαλτος είναι αρκετά για να αποθαρρύνουν πολλούς από εμάς από το να βγούμε από το σπίτι.

Κι αν και έχουμε καλύψει πολλά από τα βασικά του τρεξίματος, τα οφέλη,τις δυσκολίες και τα λάθη που μπορεί να κάνεις ας περάσουμε στα πρακτικά. Πού θα τρέξεις λοιπόν;

Αν και είναι γεγονός (δυστυχώς) πως βάσει της παρούσας ρυμοτόμησης της πόλης σε κάθε κάτοικο της πόλης δεν αντιστοιχούν παρά 2,5 τετραγωνικά πρασίνου (ποσοστό κατά πολύ χαμηλότερο από ενός κατοίκου άλλων ευρωπαϊκών πόλεων) σκέψου πόσα ανεκμετάλλευτα πάνε, όταν το 80% των Αθηναίων πιστεύουν πως δεν τους φτάνουν ή απλά αγνοούν την ύπαρξή τους!

Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε, μιας και είμαστε λάτρεις της υπαίθριας άσκησης(τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο αλλά και yoga δίπλα στη φύση) να σου… μαρτυρήσουμε το μυστικό, γιατί υπάρχουν όμορφα πάρκα και εντός λεκανοπεδίου, αλλά συχνά μένουν ανεκμετάλλευτα και το πιθανότερο είναι να έχεις κι εσύ ένα κοντά σου.

Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι: Στους πρόποδες της Πάρνηθας η πάλαι ποτέ βασιλική κατοικία μπορεί να μην είναι για καθημερινούς περιπάτους αφού απέχει 15 περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα, αλλά είναι εξαιρετική για μίνι εκδρομή, περίπατο και ποδήλατο.
Μαρίνα Του Φλοίσβου: Μπορεί να μην θεωρείται πάρκο, αλλά αποτελεί αναμφίβολα μια πολύ ωραία διαδρομή, αν επιλέξεις να πας για πρωινό τρέξιμο , με τα σκάφη πλάι σου και τον μεγάλο κυματοθραύστη να σε καλύπτει από τον αναζωογονητικό κι όλο αλμύρα αέρα της θάλασσας. Προτεινόμενη διαδρομή: Από το Πάρκο του Φλοίσβου μέχρι την Μαρίνα στις Τζιτζιφιές και πίσω. Έπος 6-7 χιλιομέτρων περίπου.
Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας: Όμορφο πάρκο, με αρκετά πεύκα, χωμάτινο στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Υπολόγισε 1900μ το πάνω μέρος, πριν την ενδιάμεση άσφαλτο, ενώ είναι ιδανικό και για τρέξιμο ή ποδήλατο με τον αγαπημένο σου τετράποδο σύντροφο.
Αλσος Πουλάκη, Φιλοθέη: Εντάξει είναι γεγονός πως η γύρω περιοχή διαθέτει όλη την «άπλα» και το απαραίτητο τρέξιμο που θα κάνει ακόμη και τη διαδρομή γύρω από το τετράγωνο ευχάριστη, όμως αν θες κάτι παραπάνω το συγκεκριμένο άλσος είναι μια υπέροχη λύση, με μπόλικο πράσινο, χώμα, υπαίθρια όργανα γυμναστικής αλλά και δυνατότητα να τρέξεις παρέα με το σκυλάκι σου.
Κτήμα/ Άλσος Συγγρού, Μαρούσι: Θα το βρεις στα σύνορα των δήμων Αμαρουσίου, Μελισσίων και Κηφισιάς (απέναντι σχεδόν από το ΚΑΤ)και προσφέρεται τόσο για τρέξιμο ή περπάτημα στο μαλακό χώμα όσο και για ποδήλατο, ανάμεσα στα πεύκα, τις αμυγδαλιές, τους ελαιώνες και τα περιβόλια που με τόση αγάπη και φροντίδα επιμελούνται οι κηπουροί. Η μεγαλύτερη διαδρομή του είναι 4 χλμ.
Διομήδειος Βοτανικός Κήπος, Χαϊδάρι: Φαντάζει ένας επίγειος καταπράσινος παράδεισος για κάθε Αθηναίο που μας κάνει να νοσταλγούμε (η αλήθεια είναι) την αξία του φυσικού περιβάλλοντος που τόσο μας έχει λείψει. Η κατάφυτη αυτή και εξαίρετα οργανωμένη έκταση θα κάνει την κάθε βόλτα σου στα εκατοντάδες μονοπατάκια στον Κήπο να μοιάζει με βάλσαμο απόδρασης από την απαιτητική καθημερινότητα. Αν αντέχεις την πρόκληση, βάλε στόχο την ανάβαση στην κορυφή του όρους Αιγάλεω. Η θέα θα σε αποζημιώσει.

Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής: Πανέμορφο και καταπράσινο, με πλακόστρωτα δρομάκια, περίτεχνα παγκάκια και όμορφες γωνιές, ενώ αν διψάσεις ή πεινάσεις στο χώρο θα βρείς κι ένα συμπαθέστατο café που σερβίρει τα απαραίτητα σε αναψυκτικά και σνακ.
Άλσος Νέας Σμύρνης: Αυτό το μικρό πάρκο, γνωστό στους περισσότερους αθλητές του Πανιωνίου, έχει στροφή 800 μέτρα μια μεγάλη ζόρικη ανηφόρα καθώς και ένα ειδικά διαμορφωμένο ποδηλατοδρόμο, οπότε δε θα χρειαστεί να ανησυχείς για… off road διαδρομές. Αν θες όμως να… γράψεις χιλιόμετρα θα χρειαστεί να το γυρίσεις ξανά και ξανά.
Ζάππειο και Εθνικός Κήπος, Σύνταγμα: Το καμάρι του κέντρου. Όσοι δεν έχουν τρέξει ποτέ κάποιο απόγευμα στα μονοπάτια του με τον ήλιο να παίζει κρυφτό πίσω από τις φυλλωσιές, δεν έχουν εκτιμήσει ποτέ ένα πραγματικά πολύ καλό μέρος για τρέξιμο στο κέντρο της πόλης, προσβάσιμο με κάθε πιθανό τρόπο και με αμέτρητες πιθανές διαδρομές για να διαλέξεις (αγαπάμε ιδιαίτερα εκείνη πίσω από το Ζάππειο Μέγαρο).
Πεδίον του Άρεως: Μετά την ανάπλαση του πάρκου, δεκάδες δρομείς το προτιμούν καθημερινά για τις διαδρομές τους, καθώς διαθέτει πλέον μονοπάτια με άσφαλτο αλλά και χωμάτινα, ενώ η μικρή κλίση το καθιστά ιδανικό για αρχάριους και «μέσους» φίλους του τρεξίματος. Φυσικά, στα συν περιλαμβάνονται το απέραντο πράσινο, τα περιποιημένα ανθισμένα μονοπάτια, ο επαρκής –ως και ατμοσφαιρικός- φωτισμός τα απογεύματα και η τοποθεσία του στο κέντρο της πόλης.
Λόφος Φιλιπάππου: Ο λόφος των Μουσών, όπως ήταν γνωστός στην αρχαιότητα είναι υπέροχος για μια μίνι απόδραση στη πόλη, ενώ μπορείς να τον προσεγγίσεις με άνεση αφού έχει κοντά τουτόσο τη στάση Ακρόπολή του μετρό όσο και τη στάση Μοναστηράκι του τρένου. Καθώς εκτίνεται σε 700 στρέμματα (κυκλική διαδρομή 1200 περίπου μέτρων) γεμάτα πεύκα, ξύλινα γεφυράκια και υπέροχα χωμάτινα μονοπάτια, αφήνει τη ματιά να πλανηθεί από τον Παρθενώνα, το Ηρώδειο και το Λυκαβητό μέχρι τη Σαλαμίνα, ενώ τα μονοπάτια που δημιούργησε ο Δημήτρης Πικιώνης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια μέσα στη φύση. Προτεινόμενη διαδρομή: Μία βόλτα γύρω από την Ακρόπολη και μία γύρω από Φιλοπάππου. Σύνολο 7 χμλ

 

Διαβάστε επίσης: 5 λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο και δε βλέπεις το αποτέλεσμα που θες

 

Πηγή