Στο άκουσμα των λέξεων «pasta» και «πίτσα» σας έρχεται σίγουρα στο νου η ιταλική κουζίνα, που είναι συνώνυμο των αυθεντικών γεύσεων, των ακαταμάχητων αρωμάτων, των αρμονικών συνδυασμών των υλικών, που έχει κατακτήσει χιλιάδες φανατικούς ανά τον κόσμο, οι οποίοι προσπαθούν να μυηθούν στην τέχνη της.

Ομως πίσω από αυτή την μαγειρική κουλτούρα κρύβονται ορισμένα μικρά, πολύτιμα μαγειρικά μυστικά, που μόνο οι Ιταλοί ξέρουν από πρώτο χέρι, μιας και αποτελούν κάτι σαν δεύτερη φύση τους και εμείς συγκεντρώσαμε μια λίστα με εννιά από τα κορυφαία tips που θα συνταντήσετε σε κάθε ιταλικό σπίτι ή εστιατόριο και θα δώσουν στις συνταγές σας άρωμα και υπέροχη γεύση.

  • Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να βάλετε το σκόρδο στη συνταγή, χωρίς να αφήσει δυσάρεστη μυρωδιά στα χέρια σας και ταυτόχρονα να χαρίσει όλη την ένταση του αρώματος του, είναι να χρησιμοποιήσετε την ειδική πρέσα ή αλλιώς τρίφτη σκόρδου.
  • Πιθανότατα να γνωρίζετε ότι το βράσιμο των ζυμαρικών απαιτεί αλάτι στο νερό της κατσαρόλας, όμως αυτό που αγνοείτε είναι η ποσότητα αλατιού που χρειάζεται. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, μια κουταλιά της σούπας είναι ιδανική για τέσσερις κούπες νερό.
  • Σας αρέσουν τα κεφτεδάκια ή αλλιώς meatballs; Τότε μαγειρέψτε τα όπως μόνο οι Ιταλοί ξέρουν! Τσιγαρίστε τα πρώτα στο λάδι κι έπειτα αφήστε τα να ψηθούν μέσα στη σάλτσα τους. Θα παρατηρήσετε ότι τα αρώματα των μπαχαρικών δεν χάνονται καθόλου, ενώ το κρέας γίνεται μαλακό και ζουμερό.
  • Οι Ιταλοί είναι καλοφαγάδες και μια από τις τροφές που λατρεύουν είναι τα τυριά και ιδιαίτερα η παρμεζάνα, της οποίας το τελευταίο κομμάτι – αυτό που λέμε «το γύρω γύρω» – δεν πετούν ποτέ, καθώς το φυλάνε στην κατάψυξη και το ρίχνουν σε οποιαδήποτε άλλη συνταγή για να την αρωματίσουν ή να της δώσουν έξτρα γεύση.
  • Αν είστε λάτρεις της pasta, τότε δεν έχετε παρά να διαλέξετε τα ζυμαρικά σας ανάλογα με τη σάλτσα που τα συνοδεύει. Επιλέξτε φουσίλι για το πέστο βασιλικού, σπαγγέτι για την καρμπονάρα, παπαρδέλες για την μπολονέζ.
    • Ενα από τα μυστικά της μαγειρικής ιεροτελεστίας των Ιταλών είναι το γεγονός, ότι χρησιμοποιούν το κρασί όχι μόνο ως ποτό που συνοδεύει τα γεύματα τους, αλλά και ως αρωματικό των ζυμαρικών. Δοκιμάστε να «σβήσετε» στα σπαγγέτι με κόκκινο κρασί.
    • Θέλετε ένα σπιτικό σκορδόψωμο; Τότε δεν έχετε παρά να το ψήσετε τυλίγοντας το σε αλουμινόχαρτο για να «κλειδώσετε» το σκόρδο, το βούτυρο και το μαϊντανό.
    • Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της εκάστοτε συσκευασίας για το βράσιμο των ζυμαρικών; Λάθος! Για να γίνουν αλ ντέντε ο χρόνος που χρειάζεται είναι σύμφωνα με τους μακαρονάδες λιγότερος από τον αναγραφόμενο.
    • Ενα από τα βασικότερα συστατικά της ιταλικής μαγείας στην κουζίνα είναι το ποιοτικό ελαιόλαδο που ολοκληρώνει με το χρώμα, τη γεύση και το άρωμα του κάθε πιάτο. Επενδύστε σε αυτό!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ